Kleinschalig wonen

Soms is het moeilijk om zelfstandig thuis te blijven wonen. Er is meer zorg nodig of u mist een stukje bescherming en gezelligheid om u heen, waardoor een eenzaam gevoel ontstaat. Zuster Norma biedt een veilige en beschermde plek, waar u thuis mag zijn. U bent van harte welkom op één van onze woonlocaties. Ook als u nog weinig zorg nodig heeft, maar niet meer alleen wilt blijven wonen.

We zorgen ervoor dat op onze locaties voldoende voorzieningen aanwezig zijn om te voorkomen dat bewoners moeten verhuizen als er intensievere zorg nodig is. Oude bomen moet je niet verplaatsen is ons motto. Als u eenmaal uw plekje gevonden heeft is het goed en willen we ervoor zorgen dat dat blijft.

Als u meer wilt weten over wonen bij Norma, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook een afspraak maken om één van onze locaties te bezoeken.

Wat wij doen

Als u al thuiszorg ontvangt via Zuster Norma, zult u dezelfde gezichten blijven zien wanneer u bij ons komt wonen. Door onze manier van werken zorgen we ervoor de overgang naar een nieuwe woonplek zo prettig en vertrouwd mogelijk te laten verlopen. Zo voelt u zich sneller thuis.

Kleine, huiselijke woonlocaties

Onze woningen zijn kleinschalig. We zorgen voor een zo huiselijk mogelijke omgeving en hebben locaties midden in de woonwijk. Geen zorgcentrum, maar gewoon een fijn huis, waar ieder zijn eigen plekje heeft. Binnen onze woning hebben we veel aandacht voor onze bewoners en is er ruimte voor allerlei activiteiten. Door de mengeling van zorgbehoeftes binnen onze woonlocaties, zijn er altijd bewoners die nog veel zelf kunnen. Dit zorgt voor een gezellige woonplek waar van alles gebeurt en mogelijk is. Geen statische zorgomgeving, maar een gezellig huis waar ook nog zorg geboden wordt.

Praktische informatie

Wilt u zich aanmelden voor thuiszorg of wilt u meer informatie hierover ontvangen, dan kunt u uw gegevens invullen op het onderstaande aanmeldings/informatie formulier.

Recht op een zorgvergoeding

In Nederland is er een verplichte nationale zorgverzekering, waarvan u gebruik kunt maken als u zorg nodig heeft. Dit is geregeld binnen de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, de AWBZ.

Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u een indicatie aan te vragen bij het CIZ. Dit kunt u zelf aanvragen, maar u kunt dit ook laten verzorgen door bijvoorbeeld uw huisarts.

Binnen de AWBZ kunt u kiezen hoe u de zorg wilt ontvangen. De twee belangrijkste mogelijkheden zijn Zorg In Natura (ZIN) en een Persoons Gebonden Budget (PGB). Bij Zorg In Natura kunt u niet zelf kiezen wie de zorg aan u verleent, bij het Persoons Gebonden Budget wel.

Om zorg van Zuster Norma te ontvangen dient u een Persoons Gebonden Budget (PGB) aan te vragen. U kunt hierover meer lezen op de site van het CIZ. Hier kunt u ook uw indicatie aanvragen.

Aanmelding en informatie

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor zorg van Zuster Norma of meer informatie aanvragen.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht

Recht op een zorgvergoeding

Om zorg van Zuster Norma te ontvangen dient u een Persoons Gebonden Budget (PGB) aan te vragen. U kunt hierover meer lezen op de site van het CIZ. Hier kunt u ook uw indicatie aanvragen.

Blijf op de hoogte